הני

הני זובידה

להזמנת הרצאה

הני הוא יליד העיר בגדד שבעיראק, בשנת 1971 היגר הני עם משפחתו לישראל, הני גדל על הקו שבין פתח תקווה לתל אביב יפו. הני התחנך ולמד בארץ תואר ראשון וגם תואר שני באוניברסיטת תל אביב. בשנת 1998 עבר הני עם בת זוגתו, ד"ר אביבה זלצר-זובידה, ובנם בן השנה, אוהד, לעיר ניו יורק שבארה"ב. במהלך שהותם שארכה כעשור השלימו הני, באוניברסיטת NYU, ואביבה, באוניברסיטת CUNY, שני דוקטורטים. בשנת 2006 חזרו הני ואביבה לישראל, ומאז קבעו את מושבם בתל אביב יפו.

כיום הני הינו מרצה בכיר בחוג למדע המדינה ותקשורת באקדמית עמק יזרעאל, כמו כן הני מלמד במרכז הבינתחומי ובתוכנית לתקשורת פוליטית שבאוניברסיטת תל אביב. בנוסף, הני הוא פעיל חברתי במספר זירות וארגונים שונים.

הני הוא פובליציסט ובעל טורים בכול העיתונות היומית בישראל: הארץ, מעריב, YNET וגם נענע10. במשך שנים הני גם כתב טור בנושאי תקשורת ותקשורת פוליטית בירחון למנהלים סטטוס.

כיום הני מגיש את תוכנית החדשות הפוליטית-כלכלית-חברתית "משכן לילה" שבערוץ כנסת בימי ראשון, שלישי וחמישי. בעבר הני היה הפרשן הפוליטי של ערוץ החדשות i24 news.- ולקח חלק כפרשן כדורגל בתוכנית המיתולוגית שירים ושערים של רשת ב. הני הוא הני הוא קול ברור וצלול בנושאים חברתיים, כלכליים ופוליטיים על מפלגתיים ואורח קבוע בפאנלים שונים בערוצי הטלוויזיה השונים: שיחת היום, בערוץ 2, הפטריוטים בערוץ 20 ועוד.

הני הינו גם יוצר ומגיש דוקומנטרי. הסדרה האחרונה שיצר הינה ״עיר אחת שני עמים״

הני מתמחה בקמפיינים פוליטיים, בחירות, הגירה והגירת עבודה, אי שיויון וריבוד חברתי, כדורגל פוליטיקה וסכסוכים אתניים.

הרצאותיו של הני

בין תחריר לתל אביב
הני זובידה נולד בעיראק בשנת 1966 תחת שם המשפחה זבדה והוברח בגיל 5 יחד עם אמו הנא ואביו ג'אזי לישראל. מדוע משפחתם נשארה כל כך הרבה שנים בעיראק? מה היה הלך הרוח באותם השנים כלפי יהודים בימים שלאחר הניצחון במלחמת ששת הימים? מדוע דודו של הני – דייויד יחזקאל ברוך, הוצא להורג בכיכר תחריר הידועה לשמצה? הטרגדיה של רצח דוד לא הותירה למשפחה של הני ברירה מלבד לקבל החלטה לעזוב את כל רכושם וכספם מאחוריהם במסע מלא סכנות ואי ודאות אל שערי מדינת ישראל. כיהודי שחווה את הזרות, הניכור והשנאה בעיראק של סוף שנות השישים הני מרגיש כי זו חובתו להילחם מישראל עבור זכויות מיעוטים באשר הם תוך השמעת ביקורת על המדינה לצד הבחירה המודעת להמשיך לחיות בארץ יחד עם זוגתו כי אין לנו מקום אחר. הני זובידה, חוקר ישראלי ודוקטור למדע המדינה העוסק במשטר, חברה, אתניות ולאומיות מזמין אתכם לשמוע את סיפור חייו המטלטל אשר עצב את האדם שהוא ממקור ראשון.

ערי אחת לשני עמים
סדרה דוקומנטרית המבקשת לבחון את מיתוס הדו קיום או החיים המשותפים בין יהודים לערבים בישראל. בסדרה, ד"ר הני זובידה, היוצר והמגיש, ועמית פארבמן, הבימאי, לוקחים את הצופים לחמש הערים המעורבות הידועות בישראל: לוד, יפו, חיפה, עכו ורמלה. באמצעות תושבים, פעילים חברתיים ומנהיגים פוליטיים הם מנסים לצייר תמונה של האירועים והתהליכים החברתיים והפוליטיים שקדמו למהומות והעימותים שהתרחשו בחודש מאי 2021, ומנסים להסביר לצופה מדוע סיפור המאורעות עמוק יותר מ"הם" ו"אנחנו". בסדרה נידונים תהליכים שונים, כמו למשל "ייהוד" הערים המעורבות, עליית הפשיעה והאלימות והתדרדרות השירותים הציבוריים – והאופן שבו הם גורמים לעליית המתחים בין יהודים לערבים־פלסטינים. וכאן עולה השאלה שהסדרה מציבה ואינה פותרת: האם יש סיכוי, או שאיבדנו את התקווה או שמלכתחילה לא האמנו במושג חיים משותפים?
ד"ר הני זובידה בהרצאה בה הקהל יצפה יחד באחד מפרקי הסדרה שבסיומו יעלה הני כמה נושאים מרכזיים מהעיר/סדרה ויקיים דיון עם המשתתפים.

ישראל השנייה
כולם מדברים על ישראל השנייה ומרכז ופריפריה, אבל קשה להבין מהו מרכז ומהי פריפריה.
האם תל אביב היא מרכז? ואם כן מהי שכונת התקווה? למה כולם מדברים בזלזול על הפריפריה?
האם צריך להציל את הפריפריה? מהי המשמעות של להיות בן פריפריה?
ואיך נסיים את המעגל של פריפריה רע נחות לעומת מרכז טוב?
הדוגמא הקלאסית בישראל היא של אנשים האקדמיה ללשון שהוכיחו ניתוק חברתי כשניסו להטמיע את המילה "שולה" במקום פריפריה מתוך מחשבה בי פריפריה היא שוליים.
בהרצאה נפרק את המושג פריפריה ומרכז ונעמוד על החשיבות שלהם ואת מי היא משרתת – ואיך נשנה את זה בפעולות פשוטות!